2012-05-30 Väpnat rån mot Guldfynd på Hälla

Polis kallades vid 19.30-tiden till Guldfynd ute på Hälla Shopping där tre vitklädda yxbeväpnade personer hade rånat dem på smycken till ett okänt värde. Man flydde från platsen i en röd Volvo 850 av äldre modell som senare hittades utbränd vid en skogsväg efter Tillbergaleden. Polisen har haft en stor styrka ute i jakten på rånarna, man har använt sig utav hundar samt helikopter i sökandet.
En första teknisk undersökning har gjort på brottsplatsen och på rånarbilens fyndplats. Polis på plats har även förhört vittnen till rånet. Polisens tekniker ska under morgondagen göra en grundligare undersökning i hopp att finna spår från gärningsmännen.
I flykten efter rånet så har gärningsmännen även kastat ut “spanska ryttare” efter sig, färden gick i från Hälla och ut på Stockholmsvägen in mot Västerås centrum. Om rånarna haft ytterligare flyktbil är okänt.
Tidigare skedde även ett liknande rån i Enköping och polisen ska undersöka om de båda rånen har några samband.
Gärningsmännen är i skrivandets stund fortfarande på fri fot.


Foto: Andréas Sandberg – 021media.se


Foto: Andréas Sandberg


Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg