2012-05-31 Polisen vill ha allmänhetens hjälp

Polisen på plats vid rånarbilens fyndplats intill Tillbergaleden. Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

Polisen på plats vid rånarbilens fyndplats intill Tillbergaleden. Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

Det var i går, den 30 maj klockan 19.41, som Polisen kallades till Guldfynd på Hälla i Västerås. Enligt vittnesuppgifter ska tre vitklädda maskerade gärningsmän ha kommit in i butiken, slagit sönder glasrutor till montrar och tagit med sig varor från butiken.

– I nuläget är det okänt hur mycket gärningsmännen fick med sig, men vi vet att det rör sig om varor för ett betydande värde, säger Jouni Mäkinen, förundersökningsledare vid Polismyndigheten i Västmanland.

Ingen skadades vid händelsen
Vid stölden lämnade personalen butiken för att gömma sig bakom en lagerdörr.  Händelseförloppet gick relativt snabbt och inget hot uttalades mot butikspersonalen. Händelsen rubriceras som grov stöld.

– Personalen är naturligtvis chockade, men ingen person skadades fysiskt, säger Jouni Mäkinen.

Enligt vittnesuppgifter försvann gärningsmännen i en röd Volvo, sannolikt en modell 850, på gamla Stockholmsvägen, i riktning mot Västerås city. Senare påträffades en bil som brunnit på Tillbergaleden, sannolikt flyktbilen. Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser vid Tillbergaleden vid tidpunkten 19.40–21.00.

Ett stort antal polispatruller, en helikopter och hundpatruller sökte under kvällen efter gärningsmännen. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Polisens arbete
Nu pågår en teknisk undersökning av brottsplatsen och Polisen hör vittnen samt bearbetar de tips som kommit in.

Det har tidigare inträffat liknande stölder mot smyckesföretag i Enköping och Valbo.

– Det finns likheter i tillvägagångssätten och vi undersöker givetvis om stölderna kan ha något samband med varandra. Det finns ytterligare en stöld i Gävleborgs län som vi tittar, säger Jouni Mäkinen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i samband med gårdagens händelse vid Hälla samt vid Tillbergaleden. Kontakta Polisen på 114 14.

Detta skriver Polisen i Västmanland i ett pressmeddelande på deras hemsida.

Ditt tips kan vara avgörande

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg