2012-08-29 Trafikolycka i kornsingen lv 233 och lv 250, Gunnibokorset

Trafikolycka vid Gunnibokorset strax öster om Skinnskatteberg. Foto: Andréas Sandberg - 021media.se/ARKIVBILD

Trafikolycka vid Gunnibokorset strax öster om Skinnskatteberg. Foto: Andréas Sandberg – 021media.se/ARKIVBILD Fotonot: Bilden är från en helt annan olycka utanför Kopparberg.

Räddnings fordon larmades ut till korsningen länsväg 233 och länsväg 250, det så kallade Gunnibokorset där det vid 18.04-tiden på tidiga onsdagskvällen inträffat en trafikolycka mellan två personbilar. Enligt de inledande uppgifterna skulle det röra sig om en frontalkollision vilket räddningsmanskapet såg vid framkomst att så inte var fallet.

Olyckan orsakades av att den ena föraren som kom på länsväg 233 skulle köra över korsningen i riktning österut. I korsningen hade föraren stopplikt men körde ut i korsningen utan att stanna. Den andra bilen som kom körande på länsväg 250 norrifrån kunde inte undvika kollisionen.

Båda bilarna blev kraftig demolerade och den ena hamnade på sidan av vägen.

De båda förarna, en 75-årig man och en 52-årig kvinna fördes med ambulans till sjukhuset i Västerås. Det är inte känt hur pass allvarliga skador de ådragit sig, men båda var vid medvetande.

Båda bilarna bärgades från platsen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg