2012-09-07 MacSupport utsatt för en smash and grab kupp

Två män greps i natt i samband med ett inbrott i butiken MacSupport. En av männen kan kopplas till brottsplatsen. Männen frigavs vid 10-tiden av åklagare. I samband med inbrottet avlossade polisen skott med tjänstevapen. Händelserna utreds nu separat. | Foto: Andréas Sandberg - 021media.se / ARKIVBILD

Två män greps i natt i samband med ett inbrott i butiken MacSupport. En av männen kan kopplas till brottsplatsen. Männen frigavs vid 10-tiden av åklagare. I samband med inbrottet avlossade polisen skott med tjänstevapen. Händelserna utreds nu separat. | Foto: Andréas Sandberg – 021media.se / ARKIVBILD

Två män greps i natt i samband med ett inbrott i butiken MacSupport. En av männen kan kopplas till brottsplatsen. Männen frigavs vid 10-tiden av åklagare. I samband med inbrottet avlossade polisen skott med tjänstevapen. Händelserna utreds nu separat.

Det var klockan 02.29 som allmänheten larmade Polisen om ett pågående smash and grabb kupp mot MacSupport på Vasagatan i Västerås. Gärningsmännen hade tagit sig in i butiken genom att köra in en bil i butikens fönster. Klockan 02.31 var polispatruller på plats. Vittne uppgav att det var tre till fem personer på platsen.  Gärningsmännen flydde från platsen i två bilar, medan en bil blir kvar. I flykten rammade ena bilen en polisbil.

I samband med händelsen avlossade polisen ett antal skott med tjänstevapen. Vad som är känt i nuläget är ingen av gärningsmännen skadade. Ingen polis skadades fysiskt i samband med händelsen.

Två män, misstänkta för inblandning i händelsen, kunde senare gripas på E18 i höjd med Irsta, cirka 30 minuter efter händelsen. Männen är i 20-årsåldern och är väl kända av polisen sedan tidigare för grov kriminalitet. De är hemmahörande i Stockholm och knutna till händelsen genom att en av de gripnas bil användes vid genomförandet.

Vid 10-tiden beslutade Kammaråklagare Camilla Jegerhjelm som handlägger ärendet att de båda männen skulle friges.

Ett okänt antal gärningsmän är fortfarande på fri fot.

Händelsen om att polisen använde tjänstevapen utreds separat. Ärendet är anmält till Rikspolisstyrelsens internutredning, vilket alltid sker i dessa ärenden. Syftet är att utreda om något formellt fel har begåtts.

Detta skriver Polisen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg