120912 – Försvunnen 82-åring i skogarna kring Surahammar

Polisen och frivilligorginisationer söker försvunnen 82-åring kring skogarna i Klockarbo i Surahammar. | Foto: Andréas Sandberg - 021media.se / ARKIVBILD

Polisen och frivilligorganisationer söker försvunnen 82-åring kring skogarna i Klockarbo i Surahammar. | Foto: Andréas Sandberg – 021media.se / ARKIVBILD

Polisen söker efter en 82-årig man som är försvunnen sedan i går vid 10-tiden. Mannen sågs senast i området vid Klockarbo i Surahammar där mannen begett sig ut för att plocka svamp. Polis är intresserad av att allmänheten hör av sig med iakttagelser.

82-åringen och hans fru ska ha begett sig ut för att plocka svamp och utgått från en husvagn i området Klockarbo i Surahammar.

Försvinnandet kom till Polisens kännedom i dag klockan 11.40 då mannens fru anmälde 82-åringen försvunnen. Polisen har inlett räddningstjänst och en helikopter samt länets hundpatruller och räddningssökhundar från frivilligorganisationer söker efter mannen. Ett 50-tal personer deltar i sökandet. Sökandet kommer pågå så länge som det är ljust, sen tas det ett nytt beslut om sökandet ska fortgå eller om man ska återuppta den imorgon bitti.

Mannens signalement: ca 170 cm, grått hår, var vid försvinnandet klädd i blå jeans, mörkblå fleecetröja, kortärmad skjorta och bar troligen keps. Mannen hade med sig två treliters hinkar, kompass och eventuellt rullator. Manen är en gammal van orienterare vilket är positivt i sammanhanget, då det tyder på att mannen kan ta hand om sig.

Polisen är intresserad av att allmänheten hör av sig med iakttagelser, alla upp-gifter är av intresse.

Ring Polisen på telefonnummer: 114 14

Vid skrivande stund har mannen inte återfunnits.

I detta område försvann mannen


Visa större karta

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg