120923 – Avliden man påträffad

Platsen avspärrad efter att en privatperson påträffat en avliden man i området vid Gamla Ångkraftverket i Västerås. | Foto: 021media.se / ARKIVBILD

Platsen avspärrad efter att en privatperson påträffat en avliden man i området vid Gamla Ångkraftverket i Västerås. | Foto: 021media.se / ARKIVBILD

I morse påträffades en man avliden i närheten av Gamla Ångkraftverket i Västerås. Polisen har inlett en förundersökning då dödsorsaken i nuläget är okänd.

Det var klockan 07.15 som en privatperson påträffade en man avliden i området vid Gamla Ångkraftverket. Den avlidnes identitet är ännu okänd.

Platsen där personen påträffades spärrades i morse av och en teknisk undersökning genomfördes. Kroppen är nu bortförd och avspärrningen är hävd.

– Nu pågår en förundersökning som ska klargöra dödsorsaken, det vill säga om det ligger ett brott bakom eller om personen avlidit av andra orsaker, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid Polismyndigheten i Västmanland.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i området. Ring Polisen på telefonnummer 114 14.

Detta skriver polisen via deras hemsida.

Bilder kommer senare under kvällen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg