120928 – 42-åring skäligen misstänkt för mord på 44-åringen

42-åring häktad skäligen misstäkt för mordet på en 44-åring som hittades på söndagsmorgonen vid gamla Ångkraftverket i Västerås. | Foto: 021media.se / ARKIVBILD

42-åring häktad skäligen misstänkt för mordet på en 44-åring som hittades på söndagsmorgonen vid gamla Ångkraftverket i Västerås. | Foto: 021media.se / ARKIVBILD

En 42-årig man anhölls i tisdags misstänkt för mord på den 44-åriga mannen som påträffades avliden i söndags morse vid gamla Ångkraftverket i Västerås. Mannen är känd av Polisen sedan tidigare.

Den 42-åriga mannen begärdes idag häktad vid Västmanlands Tingsrätt. Tingsrätten gick på åklagarens linje och beslöt att 42-åringen skulle begäras häktad för sannolika skäl misstänkt för mord, det vill säga den starkare graden av misstanke. Nu har åklagaren och Polisen ytterligare 14 dagar på sig att driva utredningen vidare.

Senast den 15 oktober ska åtalet vara väckt mot 42-åringen.

Polisen tror sig också funnit mordplatsen, ett sommartorp några kilometer utanför Skultuna beläget väl synligt från Rv66. Polisen har vart på plats och gjort en husransakan, vad man funnit på platsen vill man inte kommentera.

För övrigt har Polisen inga ytterligare kommentarer kring ärendet.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg