121102 – Polisen söker vittnen till trafikolycka

Polisen vädjar om tips gällande en trafikolycka den 30 oktober vid korsningen Norra Skjutbanegatan / Norrleden vid 19-tiden.  ”Vi är i behov av att fler vittnen hör av sig, de som har sett olyckan eller fordonen”, säger Johan Forsberg vid Polismyndigheten i Västmanland

Polisen vädjar om tips gällande en trafikolycka den 30 oktober vid korsningen Norra Skjutbanegatan / Norrleden vid 19-tiden. ”Vi är i behov av att fler vittnen hör av sig, de som har sett olyckan eller fordonen”, säger Johan Forsberg vid Polismyndigheten i Västmanland

Polisen söker vittnen till en trafikolycka som inträffade den 30 oktober mellan en mopedist och en cyklist. ”Vi är i behov av att fler vittnen hör av sig, de som har sett olyckan eller fordonen”, säger Johan Forsberg vid Polismyndigheten i Västmanland.

Det var i tisdags vid 19-tiden som trafikolyckan inträffade mellan en cyklist, 49 år, och en mopedist, 48 år. Den inträffade på cykelbanan, mittemot OK/Q8-macken på Norrleden, strax väster om Norra Skjutbanegatan i Västerås. Den 49-åriga mannen avled senare av sina skador.

Polisen arbetar nu med att kartlägga händelseförloppet och har hört vittnen. En teknisk undersökning ska genomföras under dagen.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med ytterligare vittnen såsom fotgängare eller cyklister som har blivit omkörda av cyklisten. Det gäller både när olyckan inträffade eller strax före, säger Johan Forsberg utredare vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Cyklisten var klädd i cykelbyxor och träningsjacka och färdades på en cykel av märket Marin San Anselmo. Cykeln är svart med bockstyre och har klipps vid pedalerna. Mopeden är en vinröd Scooter av märket Peugeot Viva City med svart sadel.

Den 48-åriga mannen är misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och vållande till annans död.

Kontakta Polisen på telefonnummer 114 14.

Detta skriver Polisen i Västerås i ett pressmeddelande via deras hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg