130414 – Utsläpp i Mälaren

Ett utsläpp av vad som verkar vara diesel har upptäckts i Mälaren i området vid Lögarängen. Det handlar om en större mängd av vad som verkar vara diesel och räddningstjänsten har vart på platsen och lagt ut hinder som gör att utsläppet ska sprida sig ännu mera. Även kommunen och kustbevakningen har involverats i händelsen.

Polispatrull har varit på platsen och samverkat med bl.a. räddningstjänst och kommun. En anmälan om misstänkt miljöbrott kommer upprättas. Prover från vattnet kommer tas för att fastställa utsläppets art.

Det är fortsatt oklart hur stor mängd utsläppet handlar om och även exakt vilket ämne som släppts ut. Kustbevakningen har varit på plats med flygplan för att försöka fotografera utsläppet ovanifrån men hittills inte lyckats med detta pga låg molnhöjd. Nya försök att fotografera det hela kommer enligt uppgift ske och kustbevakningen är även på väg med svävare för att kontrollera utsläppet från isen.

Det var en uppmärksammad förbipasserande person ute på promenad längs Mälaren som kände lukten av diesel och larmade räddningstjänsten.


Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg