130503 – Mordförsök i Vasaparken

En 19-årig man greps kl.17.15 på torsdagen efter att med kniv har rånat en 66-årig man på hans cykel. Brottet skedde på Hamngatan i Västerås och gärningsmannen tog sin tillflykt till Vasaparken. Den 66-åriga mannen sprang efter 19-åringen och i samband med detta utdelades knivhugg mot cykelägaren. Ett av knivutfallen träffade mannen i vänster sida. Lyckligtvis skadades inte cykelägaren allvarligt. I samband med att gärningsmannen skulle gripas var polis tvungen att avlossa två skott i marken för att gärningsmannen skulle släppa kniven. Den knivbeväpnade mannen hade gått emot polis med kniven höjd, därav att skott var tvungna att avlossas. Först då släppte mannen kniven.

Ett flertal vittnen kommer att höras i ärendet.

Uppdatering kl. 20:35

Ny brottsrubricering: Den gripne mannen är nu misstänkt för; Försök till mord, rån, olaga hot, hot mot tjänsteman.

Den gripne är ännu inte hörbar pga påverkan. Ett flertal förhör har hållits och flera förhör kommer att hållas med vittnen.

Ärendet är anmält till åklagaren.

Uppdatering kl.01:06

Den misstänkte är numera anhållen.

Detta uppger LKC-befäl Jimmy Lindvall.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg