2014-05-31 : Mashed Kidneys MC – SKULTUNA 35-års fest

Jag som fotograf fick den stora äran att vara på plats hos Mashed Kidneys MC i Skultuna och dokumentera deras 35-års fest. Klubben grundades 1979 och i år 2014 firade man 35 år. Storslaget program, massor med folk från många av landets mc-klubbar fanns på plats. På scenen kunde man avnjuta musik från bl.a Black River Ramblers (Irlänsk pubmusik), Rosies (AC/DC coversband) och BB Brain (Rock covers).

Man hade anordnat en Prippspromenad i det intilliggande motionsspåret med olika stationer där man skulle prova öl, vin, irläsk julafton och sedan sänka en basketboll i korgen m.m. Man hade även ett inslag där The Stig´s kusin från Sayonara Mc skulle varva sönder en gammal Honda motorcykel där gästerna fick tippa på hur länge den skulle hålla ihop, den höll ihop dryga minuten innan den varmnöp. Man kunde även smeka en Honda (smeka med en slägga). Då den höll ihop även för detta skanderad publiken att man skulle slå eld på den, vilket man även gjorde.

Mat serverades det en hel del, Kidneyburgare som sig bör, Pulled pork i pitabröd samt toast.

Upplevelsen var total, bra musik, bra och god mat, glada människor och framförallt strålande väder.

För långväga gäster erbjöds övernattning och man hade gjort i ordning tältplatser på området.

Många tror att det går vilt till på dessa fester tack vare att media slagit upp det i pressen med slagsmål och polis bevakning och stora ingripanden. Festen i Skultuna gick lugnt till utan stök och bråk och polisiära insatser.

Alla mc-klubbar bär sig inte åt som busar, många gillar gemenskapen, delar sitt intresse, skruvar och åker hoj.

Foto och text: Fotograf Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg