2014-10-25: Öppet hus på Brödet och Fiskarna i Västerås

Igår lördag höll man öppet hus på Brödet och Fiskarna Second Hand på Branthovdagatan 14 i Västerås. Besökarna fick gå runt i butiken, man bjöds in på lagret där man kunde se hur det ser ut bakom kulisserna. På ena lagret stod Linda vid ett stort rullband, Linda som en av de anställda sorterade kläder som är skänkta av västeråsarna. En del kläder går ut till butiken och en del går till insamlingar till något av Brödet och Fiskarnas stödprojekt runt om i världen. Just denna dag så arbetar man med ett projekt i Västsahara, alla intäkter för lördagens försäljning går oavkortat till att hjälpa folket i Västsahara. Man höll även en auktion där en rad olika objekt auktionerades ut. Under vecka 44 kommer man att skicka en container med kläder med mera, med båt ner till Västsahara. Till alla barn fanns det gratis fiskedam, det bjöds på fika och musikunderhållning.

Vad är då Brödet och Fiskarna?

Brödet och Fiskarna är en religiöst och politiskt obunden organisation som aldrig är rädd att ta ställning. Dom bildades år 1972 av engagerade personer i Västerås stift och var till en början en kristen organisation.

Genom deras insamlingar kan dom skänka kläder till de som behöver. Med hjälp av deras tre loppisar får dom in pengar som går till att stötta noga utvalda projekt runt om i världen. Samtidigt erbjuder dom varor till vettiga priser till kunder i Sverige. De håller i och deltar i utbildningar om situationen i de länder dom stöder. Dom strävar efter att öka kunskap, inflytande, ekonomisk bärkraft, solidaritet och jämlikhet.

Brödet och Fiskarna stödjer projekt runt om i världen med pengar, kläder eller kunskap. Det kan också handla om att se till att den bonde i en by i Afrika som ska hålla i ett projekt har tillgång till en mobiltelefon och har pengar till att ladda den för att kommunicera med omvärlden. Det kan handla om att hjälpa till att få fram en advokat för att föra förtryckta människors talan i kampen mot korrumperade myndigheter.

Men vad dom än gör, så är dom beroende av just din hjälp.

Brödet & Fiskarna är en praktiskt arbetande organisation för vanligt folks rätt att organisera sin kamp för utbildning, arbete och utveckling till ett värdigt liv i ekologiskt hållbara samhällen.

Mer information om Brödet och Fiskarna samt deras projekt hittas på deras hemsida.

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg