2016-04-01: Polisen söker fortsatt vittnen kring branden vid gymnastiksalen på Önstaskolan

Tips Polisen på 11414

VÄSTERÅS

Utredningen kring mordbranden vid gymnastiksalen på Önstaskolan fortsätter med full styrka. ”Vi använder alla tillgängliga resurser för att kunna lösa brottet”, säger Lars Jansson, utredningsansvarig vid lokalpolisområde Västerås.

Branden inträffade måndagskvällen den 28 mars och spridningsrisken var stor, men tack vare att det var gynnsamma vindar den kvällen klarade sig de närbelägna bostadshusen från att fångas av eldens härjningar.

– Mordbrand är ett är ett allvarligt brott där minimistraffet är sex års fängelse, säger Lars Jansson.

Utredningen går framåt

Vid tidigare skolbränder har det visat sig att ungdomar har anlagt bränder, vilket inneburit stora skadeståndsanspråk för de som anlagt bränderna.

– Vi har kommit framåt i utredningen och har väldigt intressanta uppgifter kring vissa namngivna personer. Det finns fler personer som ska ha information kring branden, säger han.

Polisen söker tips och iakttagelser

Nu uppmanar polisen alla som har gjort iakttagelser av personer som har uppehållit sig i och kring Önstaskolan vid tidpunkten för branden eller har annan information som kan ha betydelse för utredningen att höra av sig till polisen. Alla uppgifter är av intresse, överlåt till polisen att värdera de uppgifter som finns.

Tips Polisen på 11414

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg