2017-04-30: Par rånade på sin bil

VÄSTERÅS

Ett par tankade sin bil på en obemannad OKQ8 på Hejargränd i bostadsområdet Bäckby i västra Västerås. Mannen hade klivit ur och tankat och kvinnan satt kvar på passagerarsätet. Två gärningspersoner kom fram och hotade paret att dom hade vapen och att dom ville ha bilen, varvid kvinnan klev ur och lämnade bilen och gärningspersonerna försvann med bilen från platsen. Paret larmar polisen om rånet genast.

En polispatrull som fanns i närheten möter den tillgripna bilen men den hann försvinna. När polispatrullen får syn på den på Smältverksgatan på Bäckby strax efter så är bilen tom.

Spårning med hund påbörjas och efter en kort stund anträffas en person som stämde överens med ett signalement och som sedermera greps på platsen, misstänkt för gärningen.

Han är införd till polishuset i Västerås där förhör kommer att hållas. Den andra gärningspersonen är ej anträffad. Bilen är tagen i beslag. Ingen person har kommit till skada.

Händelsen inträffade vid 10.40-tiden på söndagen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg