2017-07-09: Färre våldsbrott under bilträffen i Västerås

VÄSTERÅS

Trots många besökare lyckades polisen med målet att minska våldsbrotten under sommarens stora bilträff i Västerås. Minskningen beror till stor del på ett brottsförebyggande arbete från polisen.

Inför årets Summer Meet var polisens huvudfokus att minska våldsbrotten och berusningen. Och trots fint väder med många besökare som följd gjorde ett bra polisarbete att både målen uppfylldes.

– Vi har jobbat med att vara synliga och tillgängliga på platser vi av erfarenhet vet kan bli stökiga. Det i sin tur skapar trygghet, är brottsförebyggande och får ner våldsbrotten, säger Lars Jansson, kommenderingschef.

Förutom poliser från hela Västmanland har insatsen fått stöttning från bland annat närliggande län, Stockholm, Malmö och Kustbevakningen. Tillsammans har mängder med utandningsprover (alkoholtester) genomförts för att minska risken för olyckor.

Under fredag och lördag var det många bilar på gatorna i Västerås.  Trafikstörningar uppkom längs crusingsträckan och även på andra platser. Men trots det har bilträffen genomförts utan större problem.

– Det har varit mycket folk och bilar i rörelse. Att det påverkar trafiken och skapar störningar var väntat. Men poliserna har gjort ett fantastiskt jobb och kunnat hålla nere brottsligheten trots många besökare, säger Lars Jansson.

 

Ett urval av statistik som relateras till Summer meet (i parantes 2016)

LOB 124 (145)

Misshandel utomhus 4 (22)

Rattfylleri 11 (7)

Drograttfylleri 3 (5)

Sexuellt ofredande 4 (ingen uppgift)

Utandningsprov 1344 (ingen uppgift)


Sammanställningen är preliminär och kan förändras.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg