2017-11-04: Brand i verkstadslokal på Bäckby

VÄSTERÅS

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till en bilverkstad på Hejargränd i området Bäckby i västra stadsdelarna med anledning av en brand. Det bedöms röra sig om en fullt utvecklad brand och närliggande fastigheter evakueras just nu.

Den aktuella fastigheten samt närliggande fastigheter har evakuerats och området kring Hejargränd är avspärrat under räddningsarbetet. I nuläget finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i branden. Det polisiära arbetet koncentreras just nu till att upprätthålla avspärrningarna. Inget ytterligare brottsutredande arbete kommer att inledas förrän branden är helt släckt.

Enligt uppgifter skall branden startat i ett omklädningsrum, och inget automatlarm skall ha utlösts. Larmet ska ha ringts in till SOS strax innan 07-tiden. Fem räddningsstyrkor är på platsen.

UPPDATERING 15.00

Avspärrningen på området kring Hejargränd har nu minskats ner till att endast omfatta den brandskadade byggnaden. Byggnaden beräknas dock vara avspärrad ett par dygn framöver innan teknisk undersökning kan genomföras.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg