2018-07-18: Eldningsförbudet skärps

Västmanland

Det är extremt hög risk för bränder i skog och mark och det brinner kraftigt på många håll i landet. Mälardalens Brand och Räddningsförbund skärper nu eldningsförbudet i Västmanland, vilket innebär att det råder totalt eldningsförbud. Det innebär förbud att göra upp eld eller grilla på fasta iordningställda grillplatser, använda engångsgrillar, fritidskök eller liknande. Det är tillåtet att grilla på egen tomtmark men då endast i en grill som står på rejäla ben och kommer upp en bra bit ovanför marken.

Tänk på att en brand i skog och mark kan startas av flera olika orsaker, inte bara av grillning och eldning. Även cigarettfimpar och små gnistor från exempelvis röjsåg kan antända den torra vegetationen. Så var försiktiga och ta hand om er i solen. ??

Dela gärna inlägget så hjälps vi åt att vara rädda om varandra och vår omgivning.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg