2012-05-16 Kvinna bortrövad av falska Poliser

27-årig kvinna bortrövad av falska Poliser
I går, den 15 maj klockan 20.25, larmades Polisen med anledning av att en 27-årig kvinna ska ha utsatts för ett överfall.

Kvinnan uppger att hon blev stoppad på Tillbergaleden, mellan Österleden och Hökåsen i riktning mot Hökåsen, av en bil som hon uppfattade som civil polisbil. Det ska ha skett vid 17.30–18-tiden.

Bilen, en ljus Volvo kombi av nyare en modell, ska ha varit utrustad med två extraljus fram vid grillen samt en stoppanordning i form av växlande blått och rött ljus. Dessa lampor låg på instrumentpanelen vid vindrutan.

Två män stoppade kvinnan

Två män ska ha befunnit sig i Volvon. Kvinna uppger att hon blev stoppad av männen med hjälp av polisanordningen och därför trodde hon att det rörde sig om civila poliser.

En av männen ska ha klivit ut ur den ljusa Volvo. Han utgav sig för att vara polis och bad att få se kvinnans körkort. Efter det ombads kvinnan att gå ur sin bil och ställa sig bredvid Volvon. Mannen, som uppgav att han var polis, visiterade kvinnan och frågade efter hennes bilnycklar. I samband med det utsattes hon för brottet, det vill säga hon transporterades från platsen vid Tillbergaleden till Hökåsengropen. Polisen rubricerar händelsen som människorov.

Kvinnan tagit sig på egen hand från området i Hökåsen till sin bostad.

Kvinnans tillstånd

Kvinna vårdas nu på sjukhus. Hon har inga livshotande skador. I nuläget kan Polisen inte gå in på vilka skador kvinnan har med hänsyn till pågående utredning. Det finns ingenting i nuläget som tyder på att hon utsatts för sexuellt övergrepp.

Polisen vill ha allmänhetens hjälp

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter som kan vara viktiga för utredningen samt med personer som har gjort iakttagelser i samband med händelsen.

Om du har sett något vid tidpunkten 17.30–19.30 i går på Tillbergaleden, mellan Österleden och Lugna gatan, samt vid området runt Hökåsengropen, kontakta Polisen på 114 14.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg