2012-06-11 Två väpnade rån på kort tid

Bild saknas

Bild saknas

Polisen kallades till kiosken Stand by på Petterbergsgatan i Västerås med anledning av att två knivbeväpnade män försökt råna kiosken. Larmet kom till polisens kännedom kl 18.44. Gärningsmännen hade avvikit från platsen på moped utan att få med sig något.

Klockan 18.48 inkom nästa larm till polisen. 2 knivbeväpnade män hade då rånat apoteket Doc Morris på Emausgatan i Västerås. Där hade gärningsmännen lyckats komma över en okänd summa pengar.

Signalementet överensstämmer i de bägge fallen. De två gärningsmännen hade lämnat platsen på en orange moped/MC. Bägge männen saknade hjälm och skall vid brottstillfällena haft på sig nylonstrumpor för att dölja sina ansikten. Föraren av mopeden hade en beige tröja på sig och passageraren hade en svart tröja med något grått på ryggen. Männen hade en väska med sig.

Omfattande polisresurser inklusive hundpatruller sökte efter gärningsmännen under måndagskvällen. I skrivandets stund är ingen person gripen.

Personalen vid apoteket chockades, men ingen person skadades fysiskt.

Anmälningar om försök till rån respektive rån har upprättats.

Detta skriver polisen på deras hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg