2012-09-05 Tre medlemmar i mc-klubb misstänkta för grov utpressning

Bild saknas | Foto: Andréas Sandberg - 021media.se / ARKIVBILD

Bild saknas | Foto: Andréas Sandberg – 021media.se / ARKIVBILD

Två personer med anknytning till den kriminella mc-klubben Mongols är häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till grov utpressning mot en egenföretagare i Västerås. Ytterligare en person är anhållen i ärendet.

Utpressning ska ha skett i augusti och tre män med anknytning till Mongols är nu misstänkta för försök till grov utpressning. Åtal mot de två häktade männen ska väckas senast den 14 september.

– Vi arbetar aktivt mot kriminella nätverk och att målsägande vågade göra en polisanmälan, kopplat till vår kunskap om mc-klubben gör att det nu är ett gott utredningsläge, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid Polismyndigheten i Västmanland.

Viktigt att polisanmäla brott

Polisen uppmanar personer som utsätts för utpressning att göra en polisanmälan.

– Vår erfarenhet är att den som går med på gärningsmannen eller gärningsmännens krav löper betydligt större risk för att utsättas för utpressning igen. Därför är det viktigt att gå till Polisen för att få utpressningen att upphöra, säger Johanna von Wowern.

Polisen ser allvarligt på händelsen, dels för att det är ett så pass grovt brott, dels ur ett brottsofferperspektiv.

Grova brottssektionen handlägger ärendet

Ärendet handläggs på grova brottssektionen vid Polismyndigheten i Västmanland och förundersökningen leds kammarchef Stephan Uttersköld.

I nuläget kan Polismyndigheten i Västmanland inte ge ytterligare information i ärendet. Övriga frågor hänvisas till kammarchef Stephan Uttersköld vid Åklagarkammaren i Västerås.

Detta skriver Polisen i Västmanland i ett pressmeddelande via deras hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg