121010 – Första kvinnliga mc-polisen i Västmanland

 

I fredags blev Ylva Frohm, som första kvinna i Västmanland, godkänd mc-polis efter en sex veckor lång utbildning på Polishögskolan i Solna. | Foto: Andréas Sandberg - 021media.se / ARKIVBILD

I fredags blev Ylva Frohm, som första kvinna i Västmanland, godkänd mc-polis efter en sex veckor lång utbildning på Polishögskolan i Solna. | Foto: Andréas Sandberg – 021media.se / ARKIVBILD

I fredags blev Ylva Frohm, som första kvinna i Västmanland, godkänd mc-polis efter en sex veckor lång utbildning på Polishögskolan i Solna. ”Det känns mycket bra och är väldigt roligt”, säger Ylva, som börjar arbeta inom Trafikpolisen den 12 november.

Ylva Frohm, arbetar i dag som polis i Köping sedan två år tillbaka, men 12 november övergår hon till Trafikpolisen i Västmanland som mc-polis.
– Det är med blandade känslor jag kommer att byta jobb. Jag trivs oerhört bra med mitt jobb i Köping, men samtidigt har trafiken lockat mig länge, säger hon.

Vad fick dig att välja att bli polismotorcykelförare?
– Det är min chef, Sören Karlssons, förtjänst. Han anmälde mig till kursen och jag har kört motorcykel privat i många år så när den här möjligheten kom var det klart att jag skulle göra det. Det är få förunnat att få gå utbildningen, berättar Ylva.

Tuff utbildning
För att bli polismotorcykelförare måste man genomgå en tuff grundutbildning under sex veckor. Utbildningen hålls på Polishögskolan i Solna inklusive en vecka i den egna myndigheten tillsammans med en instruktör.

Innan Ylva kunde anmälas till utbildningen var hon tvungen att genomgå ett förtest med instruktörer under två veckor för att se om hon var lämplig som mc-polis. Först därefter fick hon en plats på den nationella utbildningen som i år innehöll tolv platser.
– Jag är glad att jag klarade kursen. Det har varit otroligt lärorikt och utvecklande på ett personligt plan men samtidigt tufft både fysiskt och psykiskt.

Så nu är Polismyndigheten i Västmanlands län alltså en av få polismyndigheter i landet med en kvinnlig polismotorcykelförare.

Detta skriver man på Polisens hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg