130215 – Saltängsvägen åter öppen för trafik

Det finns inget som tyder på att branden var anlagd, enligt räddningsledaren Gunnar Henriksson.

Det finns inget som tyder på att branden var anlagd, enligt räddningsledaren Gunnar Henriksson. | Foto: 021media.se ARKIV

Efter gårdagens brand i en bilverkstad och intill liggande garage vid Saltängsvägens östra infart så spärrades ett stort område med 300 meters säkerhetsavstånd av. Avspärrningarna skulle hållas i 24 timmar, till senast 21.00 i dag fredag, och detta på grund av att det troligtvis fanns svetstuber innehållande acetylen. Acetylen är en mycket lättantändlig gas. Vid 21.30-tiden idag släpptes det på avspärrningarna och de drabbade hyresgäster och fastighetsägaren släpptes in på området igen för att se förödelsen efter branden. Branden tros ha startat av en svetsloppa, enligt räddningsledaren Gunnar Henriksson på räddningstjänsten i Västerås så tyder branden inte på att den skulle vara anlagd. Vid upphävandet av avspärrningarna så skadades en Polis som fick en dörr i huvudet, dörren hängde löst och polismannen blev avförd med ambulans från platsen. Vilka skador mannen fick är okänt för 021media.se.


Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

Garagen används av förutom företag, inhyser också bilentusiaster som håller på med sina bilprojekt. Detta blir nu en försäkrings fråga och en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Den fortsatta utredningen får utvisa om fastighetsägaren gjort sig skyldig till något brott.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg