14-02-09 Manipulerade uttagsmaskiner i Västerås

Foto: 021media.se / ARKIVBILD

Foto: 021media.se / ARKIVBILD

VÄSTERÅS
En uttagsautomat i Västerås City utsattes för manipulering av bedragare under förmiddagen. Sedel- och utdragsmataren hade preparerats med en anordning av som gjort att kunderna inte fått ut sina pengar. Pengarna har istället fångats in i anordningen och dolt för kunden, för att kunna tömmas av bedragaren. Vid detta tillfälle hade manipuleringen upptäckts innan allt för många kunder drabbats.

Ingen misstänkt har gripits. Anordningen har tagit i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

I går eftermiddag manipulerades en uttagsautomat utanför Willys på Erisklund på samma sätt. Vid det tillfället så hade anordningen plockats bort innan polis kom till platsen. Inte vid det tillfället kunde någon misstänkt knytas till brottet.

Det kan tänkas att fler automater kommer att drabbas den närmaste tiden och de kunder som drabbas bör kontakta polisen direkt.

20131110-234704.jpg

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg