2014-02-28: Polisen söker vittnen

Polisen vill ha in tips och vittnesuppgifter i detta ärende

Polisen vill ha in tips och vittnesuppgifter i detta ärende

I onsdags vid 18-tiden blev en 70-årig man i permobil utsatt för rånförsök vid Bäckbyområdet i Västerås. Nu söker Polisen vittnen till händelsen.

Det var i onsdags den 26 februari vid 18-tiden som en 70-årig man, som var på väg från Erikslund till sin bostad på Bäckby, utsattes för ett rånförsök.

Mannen befann sig på cykelbanan norr om Adolf Zethelius gata på Bäckby då två personer på moped körde upp framför honom så att han var tvungen att stanna sin permobil. En av gärningsmännen ska därefter ha hotat den 70-åriga mannen med kniv och försökt tilltvinga sig värdesaker.

– I samband med detta uppger mannen att en bil kom körandes. Den ska ha saktat in och gärningsmännen ska då ha blivit skrämda och ha avbrutit rånförsöket. Därefter ska de ha lämnat på moped i riktning mot Bäckby centrum, säger Lars Jansson, chef för ungdomssektionen vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Han fortsätter:

– Vi vill nu komma i kontakt med bilföraren eller andra personer som har gjort vittnesiakttagelser, säger han.

Kontakta Polisen på telefonnummer114 14.

Gärningsmännen fick inte med sig några värdesaker i samband med händelsen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg