2015-08-19: Två män anhållna efter rån mot butik

Foto: 021media.se/ARKIVBILD
Foto: 021media.se/ARKIVBILD
Foto: 021media.se/ARKIVBILD

Strax innan 20.00 tisdag 18 augusti rånades en butik inne på Erikslunds shoppingcenter i Västerås av två män födda 1978 och 1989.

De båda männen som hotade personalen med kniv fick med sig gods och försvann sedan från platsen. Ingen person skadades fysiskt vid själva rånet.

Flera patruller deltog i sökandet efter de båda gärningsmännen och hundpatrull påbörjade spårning. Vid 22-tiden greps då båda gärningsmännen i ett skogsområde omkring Erikslund/Skälby.

I samband med gripandet blev de båda männen bitna av tjänstehundar. Deras skador var lindriga och de fördes till sjukhuset i Västerås för omplåstring. Under gripandet så knivskar en av gärningsmännen en tjänstehund i ett ben och i ryggen. Hunden fördes till Djursjukhuset i Strömsholm och opererades under natten. Vid lunchtid på onsdagen uppges hunden under rådande omständigheter må bra.

Under onsdagsmorgonen anhölls de båda gripna männen av åklagare, misstänkta för rån, och nu vidtar sedvanliga utredningsåtgärder så som förhör och vittnesförhör. Den tekniska undersökningen av platsen gjordes under tisdagskvällen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen som fanns på Erikslund vid den aktuella tiden.

tipsa_polis

Kontakta Polisen på 114 14 om du har uppgifter som kan leda Polisens utredning framåt i den aktuella händelsen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg