2016-07-10: Summering av Power Meet

VÄSTERÅS

Folkfesten är slut för denna gång, gatorna är sopade och skräpet bortplockat. Gästerna börjar sakta rulla hemåt från campingen ute på Johannisberg, hotellen runt om i stan töms på Power Meet besökare.

Vi på 021media.se var ute under natten och vid 04-tiden rullade fortfarande en stor mängd bilar runt cruisingsträckan. Vid Hammarbyrampen var det full aktivitet, knallarna som stått där under helgen började packa ihop sina stånd, Vemab sopade längs gatan. Nu går Västerås åter tillbaka till den lugna vardagen.

Polisen i Västmanland har haft förstärkning under Power Meet med bl.a Polisens rytteri från Stockholm, Skåne och Västra Götaland. Man har haft ordnings- och trafikpoliser från andra regioner, man har haft hjälp av polishelikopter och sjöpolisen.
Polisens fokus har vart att närvara på det områden där man har erfarenhet av från tidigare år att det förekommer mest stök. Detta för trygghetsskapande och i förebyggande syfte. Man har även fokuserat på nykterhetskontroller och trafiksäkerhet.

Så här ser Polisens summering av händelser på Power Meet 2016
Antal omhändertagna för LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer)145st.
Misshandel utomhus 22st. (Mer än en normal helg i Västerås)
Rattfylleri 7st.
Drograttfylleri 5st.
Grovt rån 1st. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
Våldtäkt 2st. Gärningsmannen för båda brotten greps i anslutning till platsen och anhölls av jouråklagare och vid häktningsförhandlingen försattes gärningsmannen på fri fot. Misstankarna kvarstår mot mannen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg