2016-11-20: Medan du sov, Misshandel bränder och våldtäkt

VÄSTERÅS

00.05 Trafikbrott

En bilist stoppades för en kontroll vid Shell Rocklunda under natten. Bilen var belagd med ett brukandeförbud pga en obetald skatt på drygt 3000 kronor. Bilen kunde därför avskyltas. Registreringsskyltarna omhändertogs och en anmälan om trafikbrott upprättades. Föraren fick tillåtelse av patrullen att köra bilen hem och parkera den på plats tills skatten betalats.

01.27 Grov misshandel

Polis kallades till Herrgärdet efter flera samtal om en pågående misshandel. På platsen påträffades en 20-årig målsägande som blivit misshandlad av två personer. Misshandeln inträffade utomhus. En av personerna kunde gripas i närheten av brottsplatsen och den andra personen var försvunnen, han är dock känd. Mannen som greps och fördes in till polishuset är en 37-årig man och bekant med offret. Gärningsmannen som försvunnit är en 16-årig pojke, också han bekant med offret. Efter förhör anhölls 37-åringen av jouråklagare.

01.33 Olaga hot

Polis kallades till en lägenhet på Klockartorpsgatan efter att man ringt från platsen och uppgett att en man ” flippat ”. Enligt en anmälare hade mannen kniv. Flera patruller kallades fram.I aktuell lägenhet fanns fem personer. Samtliga fem alkoholpåverkade. Det visade sig att en 42-årig man hotats av en 55-årig man genom att 55-åringen hållit en kniv mot halsen på 42-åringen. 55-åringen greps och fördes till polishuset. Han är numera misstänkt för grovt olaga hot. Han får nu sova ruset av sig innan han kan förhöras. 42-åringen ådrog sig inga fysiska skador och blev kvar i lägenheten med sina vänner.

02.09 Narkotikabrott

Två män, 24 och 34 år gamla, ertappades av ordningsvakt inne på toaletten på en krog i city då de var i färd med att inta narkotika. De greps av vakterna på krogen. Polis kallades till platsen och tog över gripandet. De är nu misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav. En anmälan upprättades och beslag gjordes och förhör hölls innan frigivandet.

02.41 Misshandel

Polis kallades till en krog i city efter att en 26-årig man blivit misshandlad. Målsäganden hade blivit sparkad och slagen i magen av en 44-årig man som fanns kvar på platsen. En anmälan om misshandel upprättades.

02.44 Våldtäkt

En man har gripits misstänkt för våldtäkt på en jämnårig kvinna. Brottet har skett inomhus i en lägenhet. Mannen är inlagd för tillnyktring och kommer att förhöras när han nyktrat till.

03.05 Bilbrand

Polis kallades till Apalbyskolan på södra Gryta efter larm om bilbrand. Väl på plats visade det sig att det var tre bilar som stod helt utbrända. Vem som orsakat detta är i nuläget okänt. Tre anmälningar om skadegörelse bil upprättades.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg