2012-02-02 Restaurang försvann i lågorna

Det var i går strax innan 21-tiden som räddningstjänsten i Västerås fick larmet om en brand på Tunbytorp. En restauran skulle stå i lågor på Friledningsgatan. Väl på plats kunde man konstatera att det röde sig om en totalbrand. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att rädda intilliggande byggnader som bestod av verkstad och garage. För att förhindra att branden skulle sprida sig till grannbyggnaden så rekvirerades en grävmaskin som skapade en brandgata mellan de två fastigheterna.

Räddningstjänsten fanns kvar in på småtimmarna idag på morgonen. Vid lunchtid idag kom åter ett larm ifrån platsen att branden hade blossat upp igen och man åkte dit för att släcka.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning gällande mordbrand och en teknisk undersökning kommer att göras av platsen så fort man kan röra sig inne på brandplatsen för att fastslå brandorsaken. Platsen är avspärrad tills dess att undersökningen är gjord.

Brandplatsen dagen efter, foto: Andréas Sandberg - 021media.se

Brandplatsen dagen efter, foto: Andréas Sandberg - 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg