130714 – På jakt efter bäver

Vid 22-tiden på lördagskvällen begav jag mig iväg med cykeln och kameran ut till Sågdammen i hopp att få fånga bäver på bild.

Under de två timmarna jag var där så observerad jag tre bävrar på den norra sidan av gamla järnvägsbron och två stycken på den södra. Totalt såg jag fem bävrar på en och samma gång.

Jag inser nu att fota bäver utan blixt kräver ljusstarka objektiv typ 1:2,8-1,8G, jag använde mitt 70-300mm 1:4-5,6G vilket kräver hög ISO som i mitt fall 1600 vilket är max på min Nikon D70. Men lyckade ändå få ett par, tre bra bilder men något gryniga pga. den hög ISO. Lägger med en bild på en bäverhydda som jag fotade tidigare idag vid en intilliggande plats. Jag hade vid två tillfällen en bäver simmande bara ett par meter ifrån en av platserna jag stod på.

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg