2015-11-30: Två äldre män i Västerås utsatta för bedrägeri

021media.se/Arkivbild

VÄSTERÅS

Två äldre män i Västerås har den senaste tiden blivit utsatta för bedrägeri. Med anledning av detta går polisen ut och ber folk att vara uppmärksamma.

Inom några dagar har det till polisen i Västerås inkommit två anmälningar om bedrägeri. I båda fallen har tillvägagångssättet varit att männen blivit uppringda av en person som säger sig vara ett barnbarn eller barnbarnsbarn. Personen som har ringt upp männen har sagt att de har problem med bilen och behöver hjälp med pengar till bärgning. De har också sagt att de själva inte har möjlighet att komma och hämta pengarna utan att de skickar en kompis för att göra detta. En kort tid därefter har de båda männen fått besök från en person, som genom detta har kommit över männens kontokort och koder.

De båda männen i olika stadsdelar i Västerås och en av männen, som är född 1927, blev av med 14 000 kronor innan kortet hann spärras. Mannen som är född 1926 blev av med 65 000 kronor.

Polisen vid bedrägerisektionen ser mycket allvarligt på den här typen av brott och att utreda åldringsbrott är prioriterat. Om man blivit utsatt för ett brott är det viktigt att anmäla. Om det är akut, till exempel om bedragaren fortfarande är kvar i bostaden, ring 112. Annars kan brottet anmälas till polisen via telefonnummer 114 14 eller genom att besöka en polisstation.

Polisen vill ha in tips och vittnesuppgifter i detta ärende

Polisen vill ha in tips och vittnesuppgifter i detta ärende. Vet du något? Ring 114 14

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg