2017-11-11: Sammanfattning av natten

VÄSTERÅS

23.57 Rattfylleri i Råby

En polispatrull stoppade och kontrollerade en bil på Kungsfågelgatan i Råby. Bilen kördes av en 58-årig man som var berusad. Vid beviskontrollen blåste mannen 0.20 mg/l. Han rapporterades för rattfylleri och körkortet omhändertogs.

00.10 Misshandel på hotell

Personalen från ett hotell ringer till polisen eftersom det är bråk mellan ett par som bor på hotellet. Mannen är kraftigt berusad och blir omhändertagen av polisen. Vid förhöret med kvinnan framkommer uppgifter som gör att mannen grips för misshandel.

03.02 Grov kvinnofrid

Polisen larmas till en arbetsplats på Bäckby eftersom en man försöker ta sig in till en kvinna som jobbar där. Polisen hittar den 34-åriga mannen utanför. Eftersom han är påverkad av narkotika tas han med till polisstationen för provtagning. Vid förhöret med kvinnan framkommer uppgifter som gör att mannen även blir misstänkt för grov kvinnofridskränkning och mannen blir därför gripen. Efter förhör med mannen blev han anhållen av åklagaren.

03.30 Försök till grov stöld

Polisen larmas till järnvägsstationen på grund av ett personrån. En man skulle blivit hotad och rånad på sin mobiltelefon av två gärningsmän. Ett flertal patruller letade efter rånarna tills mobilen tillslut hittades i fickan på den rånade mannens kompis som fanns på platsen. Troligtvis hade målsägande under kvällen lånat ut mobilen till sin kompis och sedan glömt bort det.

Några gärningsmän kunde inte hittas, men de är misstänkta för försök till grov stöld.

03.47 Man kört mot trafiken

Patrull stoppar en bil som kört mot färdriktningen på Råbyleden. I samband med stoppet börjar föraren att backa och poliserna blir tvungna att krossa en ruta på bilen för att få stopp på färden. Mannen rapporteras för trafikbrottet och för att bilen var oskattad och avställd.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg